Wat is een Data Management Platform (DMP)?

Een Data Management Platform is een marketingtool waarmee verschillende interne en externe databronnen samengebracht kunnen worden in een centrale omgeving. Dit zorgt ervoor dat er nieuwe inzichten verkregen kunnen worden, waardoor er op zoek kan worden gegaan naar nieuwe, vergelijkbare doelgroepen.


Wat zijn de voordelen van een DMP?

Door het centraliseren van al uw data in een DMP, leert u uw doelgroep beter kennen omdat de informatie over uw doelgroep zich niet meer in losse, afgesloten silo’s bevindt. Vervolgens maakt het gebruik van een DMP het mogelijk dat de platformen waaruit de data is onttrokken door deze nieuwe inzichten beter gaan presteren. Dit doet u door slim gebruik te maken van de dynamische en geautomatiseerde optimalisatie- en personalisatiemogelijkheden. Met andere woorden: u kunt met machine learning of zelf aangemaakte regels automatisch de juiste content (dynamisch) tonen aan de juiste bezoeker, op het juiste moment in de customer journey.

Wat zijn de nadelen van een DMP?

Een nadeel van een DMP is dat het een extra investering vraagt, omdat er licentiekosten aan verbonden zijn. Daarnaast is het belangrijk om te weten dat een DMP alleen werkt als de data goed georganiseerd is.
Als er sprake is van een grote hoeveelheid ongestructureerde data, is het aan te raden eerst de data te laten normaliseren voordat deze in een DMP geplaatst wordt.

Wat is een Data Management Platform (DMP)?
Behoefte aan wat meer informatie? We komen graag in gesprek.